Alle artikler

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv

 

Hvad er selvhealing? Og er det muligt for alle?

 

Hvad er selvhealing og er det muligt for alle? Ja, alle mennesker har evner for at heale sig selv. Det kan være både fysisk og psykiske skavanker. Er det let eller svært? Det er begge dele vil jeg sige, nogle ting er svære at heale, hvis det stammer fra et meget gammelt følelsesmæssigt ar eller traume (kært barn har mange navne). Det kan være let, når man er klar til at slippe det følelsesmæssige traume, når man føler at de gamle mønstre er udtjent og man ønsker virkelig virkelig dybt at ændre sit liv, ved at slippe disse negative tanker, mønstre eller fysiske smerter i kroppen.

Vil det så sige, at fysiske smerter eller sygdomme stammer fra et følelsesmæssigt traume? Det vil jeg sige ja til. Louise Hay som var en amerikansk pioner indenfor healing og selvhelbredelse, skrev bestsellerbogen ”Helbred dit liv” i 80’erne, og den sælger stadig godt og er stadig super relevant for os i dag.

Louise Hay havde arbejdet som terapeut og været en kæmpe inspiration for mange mennesker i 80’erne indtil den dag, hvor hun opdagede at hun havde fået æggestokscancer. Hun gjorde alt for at helbrede sig selv på en naturlig måde, både med kost og positive tanker, men hun skriver i sin bog, at den vigtigste grund til at hun formåede at helbrede sig selv for cancer var fordi hun fandt den følelsesmæssige rod eller årsag til hendes sygdom, for derefter kunne hun slippe den følelsesmæssige smerte i sit indre og dermed gik kroppen i helbredelse.

Det lyder enkelt, det er jeg klar over og det lykkes desværre ikke for alle, at helbrede sig selv for alvorlige sygdomme, og mange er måske ikke så åbne overfor alternative metoder til at helbrede sig selv. Hvorfor det ikke lykkes for alle at overleve cancer, har jeg ikke et svar på, jeg vil ønske at det var så simpelt som så.

Det er også vigtigt at søge lægehjælp, hvis man er syg eller har nogle mistanke om det. Det er trods alt lægevidenskaben, der har ført os langt, men nogle gange støder lægevidenskaben på en slags mur og kan ikke komme længere med medicinske behandlinger. Her vil jeg påpege, at det er muligt at anvende healing og meditation som en smertelindring og i nogle tilfælde en livsforlængelse. Vi er alle skabt af energi, det fortalte Einstein os bl.a. Derfor har vi alle sammen en energikrop og nogle chakraer, som er knyttet til dele af vores krop og vores følelser. Det kunne være en ide at starte her med at lære om de 7 primære chakraer og dernæst om de 12 chakraer (der er kommet 5 ekstra på indenfor de sidste par år.

 

De syv primære chakraer:

1.        Rodchakraet – det er placeret lige over halebenet (handler om din jordbindelse og om at føle sig tryg på jorden og være i tillid til livet)

 

2.      Harachakraet – det er lige under navlen, hos kvinder centret omkring livmoderen (Det er dit kraftcenter, kreativiteten udspringer herfra, glæde til livet, men det er også her barndomstraumerne er lagret og det kan heales på dette chakra mange mange gange) 

 

3.     Solar Plexus – er mellem din navle og din brystkasse (At stå stærkt i dig selv, at kunne sætte grænser og være autentisk)

 

4.      Hjerte chakraet – er omkring brystet og har relation til hjertet (At føle kærlighed i tillid, at møde andre i kærlighed, men det er også en kraftfuld portal til healing og intuition) 

 

5.      Hals chakraet – centret omkring halsen (At leve autentisk og fra hjertet, har man blokeringer fx i form af halsbetændelser, bylder på halsen osv. så kan man kigge på, om man er ærlig overfor sig selv i sit liv, og om man lever sit liv i overensstemmelse med sit hjerte eller holder man noget tilbage? Man kan også være en meget stædig person med fastlåste holdninger)

 

6.      Pineal chakraet (det tredje øje) placeret i panden (evnen til klarsyn, klarhørelse og klarviden, at udvikle sin intuition og være åben overfor det.

7.      Krone chakra – er placeret lige over dit hoved og opad til. (forbindelsen til dine guider, skytsengle, ærkeengle m.fl. 

 

De ekstra fem chakraer, der er kommet til indenfor de seneste par år

8.      Jordstjernechakraet – befinder sig i jorden lige under begge dine fødder (når du får forbindelse til dette chakra, oplever du en større forbindelse til moder jord og din jordforbindelse bliver mere stabil i løbet af en dag.

 

9.      Navlechakraet – er placeret lige bag navlen. Du vil opleve en form for samhørighed med andre på en ny måde, når du får forbindelse til dette chakra. Du bliver mere tilgivende overfor dine omgivelse, da du bliver bevidst om at vi alle hører sammen på et højere plan. Du bliver også bevidst om, at livet er for dig og ej imod dig. og du er aldrig alene, der er guider og skytsengle ved din side altid. Og du er elsket. 

 

10.   Kausalchakraet – det ligger lige over kronechakraet over dit hoved. Det har forbindelse til dit månechakra, som er meget feminint og guddommelige feminine energier strømmer igennem dette chakra. Dette chakra kan føles stærkt under fuldmåne.

 

11.     Sjælsstjernechakraet – det ligger lige over kausalchakraet over dit hoved. Det er her du kan få forbindelse til Akasha – arkivet med dine tidligere liv og sjælshistorie. Igennem dette chakra kan du få forbindelse til din sjæls evner fra tidligere liv igennem en slags galaktisk hukommelse. 

 

12.    Stjerneportchakraet – det sidder lige over det forrige chakra over dit hoved, ca. 50 cm over dit hoved. Det har forbindelse til galakser og stjerner. Jesus Kristus står i denne smukke energi og du vil opleve at gå med en kraftfuld kristus energi, når du får forbindelse til dette chakra. Når du åbner op for dette chakra vil du opleve at kunne rumme mere lys og kan nemmere heale både dig selv og andre.

 

Info om de 12 chakraer og især de fem nye chakraer er fra bogen: Du er en mester, skrevet af Line og Louise fra Engleskolen Dk. En rigtig god bog i øvrigt. 

 

Der er så meget at hente ved at begynde at fordybe sig i sine chakraer og især i de fem nye.  De giver bedre jordforbindelse til Moder jord men også opad til – til stjerneenergier m.v. når man har lidt viden om sine chakraer, så er det mere enkelt at gå ind og mærke efter, hvis man fx har ondt i hjertet, kan man spørge sig selv i sit indre, læg en hånd på dit hjerte og gør dig stille, sid roligt og behageligt og mærk dine fødder, har du god jordbindelse? Når du har god kontakt til dit indre og god jordforbindelse, det mærkes typisk som en varmestråle ned gennem sine fodsåler og ned i jorden, så kan man spørge indad, fx hvad har jeg brug for at vide lige nu? hvis vi fortsætter med eksemplet ovenover om at have ondt i hjertet, så kan man evt. spørge mere ind til det, hvad det handler om fx kunne det være noget med at det er svært at sige ja til kærligheden, eller svært at give kærlighed? Så kan man undersøge dette i sit indre, men det kræver at man er åben for det, man kan nemlig blive meget overrasket, når man begynder at lytte indad og man måske opdager en helt masse blokeringer og skyggesider.

Det skal man ikke blive fortvivlet over, det er meget normalt. Det er nok en del af vores vej i livet; at udvikle os og se indad på mønstre, ting som vi gør og er præget af uden at vi er særlig bevidst om det. Når vi bliver bevidst om disse mønstre, så kan vi heale dem ved at lytte indad og give mønstret plads. Det er flere metoder til selvhealing. Det handler om at finde den metode, man føler sig mest tiltrukket af, det kan være at modtage healing både fra en selv eller en healer. Det kan også være at rumme disse følelser ved at skrive dem ned og blive opmærksom på dem og dernæst give slip på dem, man kan evt. brænde hvad man har skrevet på en sikker og forsvarlig måde, eller andre former for terapi.

Dette blogindlæg handler jo om selvhealing, hvilket jo betyder at vi alle har evnerne til selvhealing, men nogle gange kan man føle sig låst fast og kan ikke rigtig komme videre i sin udviklingsproces, her kan det evt. være en god ide at opsøge en behandler. Og husk at søge læge, som man normalt ville have gjort. Jeg ser den alternative verden med alverdens naturlige behandlinger som et supplement og aldrig en erstatning for lægebehandling.

 

Skriv gerne spørgsmål eller hvis du følte dig inspireret i kommentarfeltet nedenunder. Eller hvis du ønsker en behandling, så skriv gerne til mig via min hjemmeside eller fb side.  

 

I lys & kærlighed

Fra Eileen  

 

 

 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv

 

 

Den nye tids børn – vores allesammens fremtid

 

(Første indlæg i en serie omkring ny tids børn)

 

Hvad er den nye tids børn tænker du måske? Det er børn der er født i den nye tidsalder, vi er netop gået ind i vandbærernes tidsalder, hvor vi har været i fiskenes tidsalder i mange år. Den nye tid begyndte i år 2012, den præcise dato er den 21.12.2012. Det kan man undersøge nærmere, hvad det helt præcist betyder, men det er ca. fra den dato, at man overgik fra gammel tid til ny tid. selvfølgelig skete der nok ikke noget magisk på den dato, wupti så er alt forvandlet og alle blev magisk påvirket. Nej det var mere startskuddet til en kæmpemæssig opvågning på globalt plan. Det har også gjort for mange, at der er kommet nogle udfordringer, sorger og smerter op i disse år, og man har svært ved at forstå det hele fra et menneskeligt plan, men fra den åndelige side er der en højere mening med tingene. Det er selvfølgelig meget forskelligt hvordan hver enkelt har oplevet disse år. Og ikke at forglemme 2020, hvor verden blev lukket helt ned pga. en global virus og vi er stadig i denne nedlukning (februar 2021). Det tærer på os alle sammen at være isoleret, men set fra det spirituelle plan, så har de fleste fået mere alenetid, mere tid til at mærke sig selv, selvrefleksion og mærke ind i tingene.

Den 21.12.2021 har været en dato som mange spirituelle mennesker verden over har ventet på i årevis og de håbede nok at alt ville blive anderledes og godt efter den dato. Nu er vi i 2021 og vi ved, at der er stadig meget at arbejde med, men ja der er nok flere mennesker der er begyndt at åbne op for det spirituelle og ønsker mere hjerte – og sjælskontakt og prioritere det nære og kærlige mere end de gjorde før.

Nå men jeg vil fortælle lidt om den nye tids børn, mange siger at det er børn der er født efter 2012. Men jeg mener også at de er kommet til før, måske allerede fra 80’erne begyndte de at inkarnere her på jorden. Jeg tror heller ikke at man kan dele børn/mennesker op i kasser, som man har gjort hidtil, fx indigo børnene, som mange mener kom til i 50/60’erne og måske endda før det. Indigo børnene har kendetegnene, at de er oprørerne, dem der vil gøre op med samfundet og gøre opmærksom på, hvad der ikke fungerer. De har ofte en rebelsk energi og er ikke bange for at sige fra og imod. Mange ønsker ikke at integrere sig fuldt ud i samfundet. Nogle af indigo børnene er også født med en stor karma, de har oplevet store sorger i deres unge år og barndom. Men det gør de fleste op med som voksne (igen kan man ikke sætte folk i båse og kasser). Så kom krystalbørnene og englebørnene, de har en blidere energi og gør oprør imod samfundet på en blidere måde. De står ikke nødvendigvis ude på gaderne til demonstration, men de skriver blogs omkring det og lytter til videoer og podcasts omkring det og kommunikere med andre om det på en fredelig måde. De kan også have haft en tung barndom, men de afvikler det hurtigere end indigobørnene. Det er dem der er forældre til de nye tids børn, mange af dem – ikke alle selvfølgelig. De nye tids børn har brug for megen støtte fra deres forældre, de er kommet her til jorden med en meget høj energi og kærlighedsenergi og det kan føles meget voldsom for dem at inkarnere her på jorden pga. den tunghed der findes her på jorden.

Lige nu er vi faktisk midt i et kæmpemæssig karma-afvikling her på jorden. Alle voksne mennesker her på jorden pt. har brug for at afvikle deres karma, som de er født med. Det er meget individuelt hvad ens karma er, det er selvfølgelig forskelligt. Jamen hvorfor skal vi egentlig afvikle vores karma tænker du måske? jo, det skal vi fordi karmaen er udtjent og gammel energi, som vi ej længere har brug for tappe ind i den nye tidsalder. Det er gamle overbevisninger, og gamle mønstre som vi skal gøre op med for at give mere plads til hjerteenergi og høj hjertefrekvens. Karmaen kan gå langt tilbage i din slægt og kan være nedarvet i mange generationer.

Engelske Diana Cooper, som er en spirituel lærer, siger at alle mennesker skal have afviklet deres karma inden år 2032. Så er det bl.a. grunden til det kaos som vi er vidne til i vores verden i dag. Derfor er det vigtigt at man ikke tapper ind i kaosset, men forbliver hjemme i en selv.

Engelske Tim Whild, som bl.a. er makker med Diana Cooper (De har skrevet bøger sammen), siger at børn der er født efter år 2011 er født uden karma. Det er meget interessant, disse børn nedarver altså ikke forældrenes eller slægtens dårlige mønstre eller uhensigtsmæssige mønstre må jeg heller kalde det, man gør jo ikke noget bevidst overfor sine børn. Det er blot vigtigt at man erkender, at man har et uhensigtsmæssigt mønstre eller flere som kan påvirke sit barn på en dårlig måde. Så er det forældrenes ansvar at få det afviklet/healet. Hvordan gør man så det? Ja, der er mange metoder og man skal selvfølgelig gøre det som man er mest tiltrukket af, det kan være gennem en god terapeut, healer, mentor eller man kan selv mærke i de uhensigtsmæssige mønstre og heale dem vha. meditation, ophold i naturen osv. osv. det er jo meget individuelt.

Nå, lidt mere om de nye tids børn. De er født med en meget høj energi, nogle af dem har ADHD eller ADD eller anden diagnose, derfor har de brug for megen støtte fra de voksne. De har brug for at være meget ude i naturen, en forudsigelig hverdag, sund kost. Men man skal også passe på med at sætte dem for meget i kasser, de har brug for meget plads og rummelighed fra de voksne. De fleste af dem trives ikke i en helt almindelig folkeskole, hvor rammerne er snævre og man skal gøre som de andre og de har meget lidt plads, så gør de oprør. De vil sikkert være dem, der kommer til at skabe nye skolestrukturer for børn, når de bliver voksne og ser børnene og deres behov på en helt anden måde, end de selv er blevet mødt fra de voksnes side.

Vores fremtid vil være mere hjertebaseret og knap så meget hjerne-klog. Vi har ikke brug for så meget intellekt som det er i verden nu, alle børn og unge i dag skal f.eks. helst være meget dygtige boglige. Den overbevisning vil der blive gjort op imod i fremtiden. Og de nye tids børn fortæller os, at de ikke trives i det, måske siger de det ikke direkte, men de viser os det i form af deres adfærd. Kreative evner vil blive mere anerkendt i fremtiden og farvespil med glade farver vil også påvirke børnene mere positivt. De nye tids børn er mere spirituelt anlagt og de vil tune mere ind i deres behov og hvad der gør dem glade. De trives ikke så godt i et fast skoleskema, men mere i et skema hvor der er plads til mere kreativitet, at være mere ude, tegne, male, skabe og kreere smukke ting. De nye tids børn er vores redning, vores fremtid. Vi skal lytte til dem. De er intuitive mestre som rummer en kæmpe visdom, og de ønsker at lære denne visdom fra sig.

I næste indlæg vil jeg komme nærmere ind på de nye tids børn og deres evner.  

 

I lys & kærlighed

Eileen 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv

 

Stå ved den du er!

 

Klokken er 8.03, børnene er afleveret i skole. Der er stadig mørkt udenfor, vinden rusker lidt og et par regndråber rammer velux vinduet på førstesalen hvor jeg sidder. 3 stearinlys har jeg tændt. Jeg svarer en klient på besked, hun ønsker at bestille en healing. Jeg ville egentlig skrive et blogindlæg om min Sofia Queens healing, men jeg sidder stille lidt og lytter indad. Det er praksis som jeg har oparbejdet over nogle år, at være stille og lytte; hvad har jeg brug for at vide lige nu? spørger jeg nogle gange om, men i dag spurgte jeg; hvad skal mit blogindlæg handle om? Svaret kom prompte; Stå ved den du er! Hmm jeg var lidt skeptisk og spurgte om ikke det skulle handle om min Sofia Q healing? NEJ! Svaret var tydeligt. Det skal handle om, at stå ved den du er.

Hmm jeg lytter lidt igen, der kommer ikke så meget, mere stilhed. Jeg sætter noget afslappende i ørerne, det hjælper mig altid, når jeg skal lytte opmærksomt den intuitive stemme inden i mig. Det kan du også nemt gøre, det er ikke svært og det er noget alle kan træne, ikke noget hokus pokus i det.

Jeg lytter igen og kommer til at tænke på, hvordan vi definerer os selv. Er vi mest vores historier, bagager, styrker, svagheder, glæder, sorger eller bare væren? At lave ingenting, at være til stede i livet, uden at gøre? Kan man overhovedet være til stede i livet – uden at være noget? Ja det kan man sagtens, mener jeg. Men lige nu er status og titel højt vægtet hos mange, men hvis ikke vi er ”noget” hvordan skal vi så præsentere os selv for andre? Hej, jeg hedder Eileen og det er det. Vil det være nok? Bare at være mit navn her i verden? Tja.. sandheden er nok at jeg er mere end mit navn, jeg er selvfølgelig også mor, datter, søster, hustru, ven, veninde, kollega osv. og jeg er både mine styrker og svagheder og kvaliteter og kvantiteter. Men bag ved alt det her, da er jeg måske bare ingenting. En væren, som mange spirituelle lærere taler om. Dette væren/ingenting kan man træde ind i så ofte man har lyst.

Jeg ved godt, at det er lidt high fly vibe – højt at flyve-agtigt, men hvis du stadig læser med, så vil jeg prøve at tage dig i hånden og stille og roligt fortælle dig, at du og jeg er gode nok som vi er også selvom man ikke har en fin eller status i samfundet eller en fed profil på instagram. DU ER GOD NOK. Du er her for en grund. Og livet er en glæde.

Nu stopper jeg lige op, det sidste jeg har skrevet, flød fra mine hænder henover tastaturet. Jeg mærker lige ind igen, hvordan hænger det egentlig sammen, at livet er en glæde og stå ved den du er??? Jo, nu mærker jeg svaret;

 

STÅ VED AT LIVET ER EN GLÆDE

INVITÉR GLÆDEN IND I DIT LIV

LIVET ER EJ AT KNOKLE DERUDAD HVER DAG

 

Jeg er nemlig født ind i en familie med en knokle-mentalitet, hvor man helst skulle arbejde hårdt for at opnå succes. Man var doven hvis man sad for meget og lavede ingenting, det var ikke godt, fy fy. Problemet med den knokle-mentalitet var bare, at når jeg havde knoklet og været for meget på, så fik jeg migræne. Masser af migræne og jeg har prøvet diverse behandlere fysioterapeuter, kiropraktorer osv. men intet hjalp 100 % Indtil den dag jeg indså, at alt det knokleri gjorde mig syg, udmattet og tappet for energi. Derfor vendte jeg min svaghed om til min styrke, som jeg i dag lever af. Jeg har dog stadig migræne indimellem, når jeg kommer til at arbejde for meget, da jeg brænder så meget for mit arbejde og jeg glemmer mine pauser, men jeg er blevet bedre til at skabe flere pauser.

Jeg er healer og intuitiv mentor for voksne og børn og unge. Jeg arbejder indenfor det intuitive felt, det er min styrke med healing og coachende samtaler/ samtaleterapi. Det er min styrke at være i ro, indfølende og intuitiv, at stirre ud i regnen og lade det indre spille og synge sange og downloade smukke vers/sætninger fra universet og mine guider. Det er min livsvej.

Det har taget mig mange år at indse at jeg ikke er en del af det knoklende samfund, hvor vi løber afsted om morgenen og skynder os hele dagen lang med alle mulige gøremål og så falder død om om aftenen i sofaen. Jeg har også slået mig selv i hovedet over, at jeg ikke kan ”holde til” at løbe så stærkt, men det er bare ikke for mig. Det er for nogle andre og det er helt fint. Det får mig til at tænke på, hvorfor jeg har kæmpet så hårdt for at være eller blive noget, som jeg slet ikke er? Joo jeg ville selvfølgelig gerne passe ind og være som alle andre, men vi må også tillade afstikkere eller dem, der ikke passer ind i diverse kategorier i vores samfund og først og fremmest, så er det vigtigste jo, at jeg accepter mig selv som jeg er. Når jeg spørger mig selv, om jeg accepterer dem, der er anderledes og dem der følger deres hjerter, så er svaret klart, at jeg ser vildt meget op til dem, der tør at træde frem og vise hvad de kan og ikke gøre som alle de andre.  

Kunne det ikke være smukt, hvis man som barn lærte sin allerbedste kvaliteter at kende, så man ikke skulle kæmpe så meget senere hen, fordi man er blevet puttet ind i en kasse som man slet ikke passer ind i og det værste er nok at man selv glemte at sige fra.

Og kunne det ikke være fantastisk, hvis det var helt legalt og fuldt ud acceptabelt at nogle har brug for mere ro og fordybelse end andre?  

 

I lys & kærlighed

 

Eileen Durhuus  

 

 

 

 

 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv

 

 

 

 

Afsked med året 2020 & en portal ind i 2021

 

Året 2020 har revet benene væk under de fleste, det er som om, at det har været et år der lige kom ind fra højre og alle mennesker fik en lussing bogstaveligt talt. Menneskeheden er blevet rusket godt og grundigt op og ned og alle vegne. Nu går mange måske lidt på listetå og ved ikke rigtig om det nye år bliver bedre eller værre. Det kan næsten kun blive bedre, men der er alligevel en underliggende frygt som står og vibrerer i energifeltet, det kollektive felt. Men vi kan godt vælge at træde ud af det kollektive energifelt og nyde julen og skabe gode ting for os selv. Man kan f.eks. vælge slukke for nyhederne og medierne lidt og dermed gå lidt for sig selv. Tænd et lys i hjertet, vil jeg sige, men det giver måske ikke helt mening for alle at gøre det, fordi hvordan kan man tænde lys når der er så meget uro rundt omkring? Hvis man tænker tilbage på tider med krig og uro, så var det egentlig noget af det som mennesket gjorde; at tænde et lys, at bede en stille bøn, at håbe og at ønske på bedre tider og de kom også heldigvis. Jeg tror også på bedre tider.

Ifølge astrologer og spirituelle lærere, så er det en opvågningstid som vi lever i, det betyder også at det er en opbrydningstid, en overgangstid og lige nu er vi måske lige midt i stormens øje. Men en storm vil jo altid lægge sig på et tidspunkt, der sker en oprydning på alle planer lige nu, både individuelt, lokalt, nationalt og på globalt plan. Alle er påvirket af det hele lige nu.

I morgen har vi d.21.12.20, det er en magisk dato og rigtig mange mennesker fejrer vintersolhverv denne dag og har gjort det i mange mange år. I gamle dage var det en kæmpe fest, og nu her i nyere tid er det kommet lidt mere frem igen. Nu er landet jo lukket ned hen over julen, så mange har nok aflyst div. vintersolhvervs ceremonier sammen med andre mennesker. Så vi må fejre solhvervet i det stille eller måske virtuelt sammen med andre. Måske er der en mening med at vi er blevet sendt hjem alle sammen? At vi skal nære os selv og familien i mindre sammenkomster?

I julemåneden strømmer der masser af lys ind fra universet, sådan er det hvert år, men jeg føler at det er meget mere i år. Energifrekvensen på jorden er hævet rigtig meget og det vil påvirke alle, nogle vil føle at deres skyggesider kommer op til overfladen og de har måske ikke lyst til at se på dem, men tiden er potential lige nu til at få disse skygger forløst, og det er et kærligt arbejde at forløse sine skygger og man føler sig meget lettet bagefter. Hvordan gør man så det? Drt er mange forskellige metoder, nogle går til en behandler/terapeut/healer og får hjælp til det, andre er trænet i det og kan forløse smerte, sorg, skygger osv. v.h.a. meditation el.lign. Det handler bare om, hvad man føler mest for.

Lige nu her i julen skabes nye energispor for dig, hvis du vælger at lade det gamle falde og sige farvel til gamle energi strukturer som du ej længere har brug for. Det er lidt som at smide en tung rygsæk som du ikke længere har lyst til at bære rundt på, du ønsker i stedet at gå ind i det nye år, let og frisk og klar til alt det nye.

Men tiden lige nu kan også føles som lidt tung i det du laver dette energi skifte og du kan føle dig tom inden i fordi du ej længere bærer rundt på de sædvanlige mønstre og programmeringer. Hvis man kigger på et edderkoppespind, så er du ej længere en del af dette spind, hvis altså du vælger at træde ud af det. Ja så kan du føle dig lidt tom inden i fordi hvem er du så uden alle de programmeringer og mønstre? Tja.. du er nok en nyere udgave, en opdateret version af dig og livet foregår jo i cyklusser og i flow og man kan ikke bremse dette flow. Ligesom din telefon og pc bliver opdateret ind imellem, det samme gør du.

Så det jeg gerne vil sige med dette indlæg og hvis du stadig læser med, det er blot at have tillid og alt er som det skal være. Der er ingen grund til at gå i kamp, det er tiden ikke til lige nu. tiden er moden til at synge julen ind og nyde og være, alene eller sammen med dem du holder af.

Julen er jo hjerternes fest og glædens fest. Lad os alle sprede juleglæden og være taknemmelige.

 

I lys og glæde

Eileen Durhuus – Lev fra hjertet 

 

 

 

 

 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv

 

 

Skov, Landskab, Sol, Træer, Natur, Træ, Lys, Silhuet

 

3 tips til hvordan får man naturen mere ind i sit liv? 

 

 Overskriften ” hvordan får man naturen mere ind i sit liv” får mig til at tænke på de gamle indianere, samerne i Nordsverige eller Finland, der lever ude i naturen med deres hundeslæder eller enlige der har valgt at sige farvel til samfundet og har trukket sig tilbage for at leve ude i skoven både i Danmark og i Sverige. Men det betyder ikke at være så ekstremt, at leve mere i naturens rytme og årstider, tænker jeg. Vi har hidtil kørt derudaf i Danmark i det samme høje tempo, lige meget om det er forår, sommer, efterår eller vinter og lige godt, hvilken dag det er på måneden. Som kvinde er der forskellige tidspunkter i den kvindelige cyklus hvor man har brug for at trække sig lidt tilbage, men mere om det en anden gang. Det generelle arbejdsliv er fra mandag til fredag, måske har man lidt tidligere fri om fredagen og så weekend, hvor de fleste har fri. Men er det vores naturlige grund essens vi nærer ved at arbejde og være så meget på hele tiden? Kvinder f.eks. har brug for at trække sig lidt tilbage ind imellem for at lytte mere indad og til sin intuition. Det tror jeg nu også gælder mænd, men nogle mænd er vant til at arbejde måske mere end 60 timer om ugen, så de er slet ikke vant til at mærke sig selv eller lytte til kroppen.

 

Vi har som samfund bevæget os meget væk fra naturen og kørt i overhalingsbanen i mange år. Det har næsten været prestigemæssigt hvis man arbejder rigtig meget. En kvinde der er hjemmegående har sikkert mødt forskellige holdninger til hendes levemåde i ro og nærvær sammen med sine børn. Men det lader til at der er ved at være et skifte i samfundet, hvor flere og flere vælger mere tid sammen med deres børn og hjemmekontor er også blevet populær som aldrig før. Men i vores almindelig hverdag, og hvor du nødvendigvis ikke har naturen lige i baghaven, hvordan lytter man så mere indad og lever mere i harmoni med naturen. Jeg vil nedenfor komme med et par bud.

 

 

 

 

 

# 1

 

Vær opmærksom på årstiden, er det forår f.eks.? så begynder naturen lige så stille at vågne efter vinteren. Vinteren er en tid hvor kraften/energien går ned i jorden og bliver frosset til mange gange. Det gør at vi mennesker har brug for mere indadvendt tid i mørket og måske med et par stearinlys, det bliver tidligere mørkt. Mange mennesker bryder sig ikke så meget om mørket om vinteren, men mørket gør faktisk noget godt for os, da vi får tid til at være mere indadvendte og vi får tid til at skabe nye ting i mørket, tænk på en graviditet, hvor spædbarnet ligger trygt i mørket i 9 måneder og udvikler sig og bliver modent. På samme måde sker der en udvikling eller en modning inden i dig om vinteren, selvom du føler dig som en bjørn der sover i dvale. Nu er foråret på vej i Danmark og kraften er på vej op af jorden, vi ser de små påskeliljer og anemoner spire frem og knopper på træerne. Men lige nu er vi presset pga. Covid 19 – men naturen står jo ikke stille, selvom det nogen gange kan føles sådan, så sker der hele tiden noget i naturen, vejret skifter, marken og træerne bliver grønnere osv. Det er meget tankevækkende, måske betyder det også, at der sker en udvikling og en modning inden i dig, selvom du er i isolation derhjemme. Så punkt 1 handler om at lytte til naturen og i den pågældende årstid.  

 

 

 

# 2

 

Punkt 2 handler om at bruge tid i naturen, gå en tur, gå i haven, tage ud til stranden eller skoven og mærke vinden i kinderne. Måske bor du midt i en stor by og har langt til skov eller strand, så må du se om du kan finde en park eller måske køre ud til naturen. Jeg holder især af skoven og går ture hver dag med min hund og lytter til vinden og træerne, og det gør mig godt disse daglige gåture. Det giver lidt ekstra energi til resten af dagen. Mennesket består af næsten 95 % vand, har jeg læst mig til ? det betyder nok at vi er mere forbundet med naturen end vi måske er klar over. Vi har brug for vand, luft, ild og jord, som er de 4 elementer, som vi har brug for at leve på jorden.

 

 

 

# 3

 

Punkt 3 handler om at tune ind i vores indre natur, hvor vi kommer fra naturen, meditere og lytte mere indad. Det siger jeg hele tiden, det ved jeg godt, ha ha. Men så handler det også om at slippe kontrollen lidt. Når man mediterer, så åbner man sig op for sit indre og denne proces kan man ikke kontrollere. Nogle mennesker er bange for hvad der gemmer sig inden i dem, men jeg har også selv været bange og ikke turde at ”se” indad. Men min tidligere mentor sagde til mig: Eileen, du bliver nød til at SE og du bliver aldrig udsat for ting, som du ikke kan klare. Det ændrede virkelig noget for mig, fordi så følte jeg mig tryg på en lidt underlig måde.

 

Måske du har lyst til at prøve at slippe kontrollen lidt og lukke mere af naturen ind i dig?

 

 

 

I lys & kærlighed

 

Eileen

 

© (2020)

Tilmeld Nyhedsbrev

Kontakt

Eileen Durhuus
Lev fra hjertet
+45 22626638
  
kontakt@eileendurhuus.dk

Lev fra hjertet

Search